"Mijn koeling is mijn kluis, daarom kies ik betrouwbaarheid"

Patrick Roger is een bekende kunstenaar binnen de chocolade-industrie. Het Patrick Roger Atelier is gevestigd in Parijs met meer dan 11 winkels die een kunstwerk op zich zijn. Hij onderscheidt zich door de nadruk te leggen op frisse smaken die de smaakpapillen openen, zoals limoen en citroengras.

mediabig-roger-newatelier

Producten van Patrick Roger

Resultaat:

Specifieke producten vereisen specifieke zorg, waarbij het handhaven van kwaliteit en hoge betrouwbaarheid de belangrijkste uitdaging is.

profile-perry

Nieuwsgierig?
Maak een afspraak.

Spreek met een specialist

Chocolade vereist een specifiek, constant klimaat.


Als chocolatier is de koele bewaarcel je kluis. Deze kluis bevat geen traditionele juwelen en goud, maar iets dat evenveel waarde heeft: de creaties, beeldhouwwerken en producten van de chocolatier.

Ze moeten allemaal onder specifieke temperaturen en vochtigheid worden geconditioneerd, van grondstoffen tot eindproducten. Naast deze specifieke waarden is het van het grootste belang dat deze waarden constant blijven, iets waar een chocolatier zonder nadenken op moet kunnen vertrouwen.

De uitdaging bestond erin een geconditioneerde ruimte te creëren met een uitzonderlijk hoge vochtigheidsgraad en een constante temperatuur, wat er ook gebeurt.

mediabig-roger-limes-top

Voorbereiding in het Patrick Roger Atelier

De juiste oplossing vinden

Voordat Roger zijn atelier en winkels opende, werkte hij met vele patisserieën en chocolatiers in heel Frankrijk. Daar werkte hij al met conditioneringsoplossingen van KOMA, waardoor hij de kwaliteit en duurzaamheid van onze installaties uit de eerste hand kon ervaren. Het was dan ook geen moeilijke beslissing om een leverancier te kiezen voor zijn atelier en winkels. 

Daarom hebben wij meerdere koel- en vriesoplossingen geleverd aan het atelier, en aan alle individuele winkels. Alle winkels zijn uitgerust met een kleine koel- en vriesoplossing, om de kwaliteit op de plaats van aankoop te garanderen.

Het resultaat is dat de chocolade van de hoogste kwaliteit ook dit kwaliteitsniveau behoudt. Dat is de belofte die een chocolatier aan zijn klant maakt, en KOMA helpt de kunstenaar om deze belofte waar te maken.

"Toen ik 16 was, had ik de mooiste gereedschapskist en nu heb ik nog steeds de mooiste apparatuur. Wij doen het beste met het beste."

quote-roger-painting

"Ik kan me volledig richten op mijn passie omdat ik met KOMA installaties het vertrouwen heb van constante kwaliteit"

Patrick Roger

Eigenaar Atelier Roger (Frankrijk)

Perry Houx

Neem contact op met onze specialisten

En krijg persoonlijk advies over hoe u uw bedrijf kunt optimaliseren en opwaarderen.