300% sneller resultaat dankzij apparatuur van KOMA

Het oorspronkelijke doel was om in 5 jaar de volledige productiecapaciteit van 11.000 diepvriespizza's per dag te bereiken. Na slechts 1,5 jaar hebben we dit resultaat al behaald.

Wij hebben te maken met een aanzienlijke marktvraag en wij krijgen enorm veel erkenning voor de kwaliteit van ons product, die hoger is dan het gemiddelde voor dit soort producten.

mediabig-menchetti-pizza

Een van de kwaliteitsproducten van Menchetti

Resultaat:

Productiedoelen 3x sneller bereikt dan verwacht dankzij geautomatiseerde oplossingen.

Alberto Bedin

Nieuwsgierig?
Neem contact met ons op.

Spreek met een specialist

Bekend om onze hoge kwaliteit

Onze Panificio Menchetti-bakkerij is een Italiaans bedrijf gevestigd in Toscane. Menchetti staat bekend om de zeer hoge kwaliteit van onze producten. Wij produceren brood, bakkerij- en pattisserieproducten. Wij leveren de producten onder andere aan onze eigen restaurants en winkels. Wij zijn ook aanwezig in de belangrijkste supermarktketens in Italië en beginnen ook in het buitenland een consistente aanwezigheid te krijgen. Door onze lange ervaring in de detailhandel, waar onze versproducten zeer gewaardeerd worden om hun kwaliteit, is onze belofte aan de klant dus het leveren van topkwaliteit.

mediabig-menchetti-ktr

KOMA Industriële snelvriezer (KTR)

De uitdaging

Toen wij voor het eerst de markt benaderden voor onze diepvriespizza's en pizzabodems, hadden wij het volgende probleem: wij moesten een manier vinden om voor het diepvriesproduct hetzelfde kwaliteitsniveau te behouden als voor onze gewone producten.

Wij hebben KOMA ontmoet tijdens een bijeenkomst op de Sigep-beurs en na enkele gesprekken en onderzoeken vonden wij in hen een waardevolle partner. Zij boden namelijk een oplossing die voldeed aan ons belangrijkste aspect, namelijk de kwaliteit van het product. Samen met hen hebben wij de installatie uitgerust met technologie voor het koelen en conditioneren van de gisting van het deeg. Dit is een cruciaal punt bij het rijzen en langzaam rijzen van ons pizzadeeg.

Controle over alle parameters is cruciaal

Het kunnen regelen van alle conditioneringsparameters speelt een grote rol. Dankzij de technologie die we samen met KOMA hebben geïmplementeerd, kunnen we nu de tijd, de luchtvochtigheid en alle andere echt belangrijke factoren regelen en monitoren. Het resultaat is dat we nu een nieuwe fabriek hebben die zeer goed functioneert.

Ons doel is om binnen vijf jaar 11.000 pizza's per dag te produceren. Na slechts anderhalf jaar zitten we al dicht bij 50% van dit resultaat.

Om dit doel te bereiken, is deze technologiepartner erg belangrijk voor ons. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met KOMA omdat zij ook rechtstreeks contact hadden met onze technici en leveranciers. De productie is erg goed op elkaar afgestemd waardoor er efficiënter kan worden gewerkt.

Ons doel

Ons doel is deze activiteit in Italië in de komende jaren uit te breiden, zowel voor de binnenlandse als de internationale markt. Wij zijn momenteel goed op weg om dit doel te bereiken. En we kijken ernaar uit om de samenwerking voort te zetten.

quote-menchetti-brothers

"De belangrijkste uitdaging was een diepvriesproduct te maken dat kwaliteit en smaak kon reproduceren met dezelfde organoleptische eigenschappen als onze verse pizza's. En dat is gelukt."

Corrado & Marco Menchetti

Eigenaren Menchetti Panificio (Italië)

Alberto Bedin 1000x1000

Neem contact op met onze conditionering experts

En krijg persoonlijk advies over hoe u een hoge productkwaliteit in uw productie kunt garanderen.